A tárcavezető azt mondta, hogy a német tulajdonú cég egyrészt tovább bővíti az elektromos hajtás fejlesztését és tesztelését, másrészt a gyártási kapacitását több terméktípus esetében is növeli.

Mindezzel együtt összesen 170 új munkahely jön létre, amit a kormány 3 milliárd forinttal támogat.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy egy nemzetgazdaság szerepében kulcskérdés, hogy mennyire tudja az innovatív technológiákat meghonosítani, Magyarországon pedig 920 milliárd forintos csúcson volt a kutatás-fejlesztési ráfordítások értéke a tavalyi évben. Hozzátette, az ezen a területen dolgozók száma nemsokára elérheti a 100 ezret.

Az MTI szerint a miniszter azt is kiemelte, hogy a kutatás-fejlesztési projektek egyre nagyobb arányt tesznek ki a hazai beruházásokban, ami meglátása szerint az újabb és újabb termelési kapacitások idevonzását segíti. Megemlítette, hogy a német cégek alkotják a legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon, valamint a kereskedelmi forgalom is rekordot döntött.

Szijjártó hozzátette, töretlenül halad előre az elektromos átállás az autóiparban, és nem kérdés, hogy Európában ez teljes mértékig be fog következni. A kérdés szerinte az, „hogy melyik országok nyernek ezen, és melyik országok tartoznak majd a vesztes oldalhoz."

Kiemeli, szerinte Magyarország a járműipari forradalom elektromos alapokra történő átállásának globális éllovasává lépett elő.

Gigászi magyarországi beruházást jelentett be a Samsung SDI

Az ország valaha volt legnagyobb kutatás-fejlesztési beruházása jön létre állami támogatással - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.
Bővebben--->