A közlemény szerint a februárban kötött részvényvásárlási megállapodás alapján a Richter  megvásárolta a HELM AG. 50 százalékos részedését az RHT-ben, és 30 százalékos tulajdonrészét az RHB-ben. Korábbi tájékoztatásuk szerint előbbiért 71,8 millió eurót, utóbbiért 40,6 millió eurót fizetettek. A tranzakciók lezárultával mindkét cégben 100 százalékra nőtt a Richter részesedése.

A magyar gyógyszergyártó a 71,8 millió euró összegen túlmenően további kifizetéseket teljesít 2025 és 2029 között az RHT-re vonatkozóan, ez utóbbi teljesítményétől függően – írták.

Elit klubhoz csatlakozott két magyar cég


Az Európai Bizottság kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette a Richter és a Biotalentum egészségipari innovációit. 

A Richter márciusi tájékoztatása szerint a tranzakció tovább növeli a vállalat biotechnológiai üzletágának bevételeit és jövedelmezőségét.

A Richter éves konszolidált árbevétele tavaly 0,3 százalékkal 805,1 milliárd forintra emelkedett, az adózott eredmény 6,0 százalékkal 159 milliárd forintra csökkent.

A Richter részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek. A papír pénteken 9115 forinton zárt. Az elmúlt évben a legmagasabb árfolyama 9965 forint, a legalacsonyabb 8235 forint volt.

Orbán Gábor: Ne támogassa a kormány a versenytársainkat!

Jól néz ki a piac, a megemelkedett kamatszint pedig nemcsak a vásárlók tűzerejét tudja megpiszkálni, de most több célpontot is látunk, mint egy normál évben
– állapította meg és tért ki a Richter Gedeon kifektetési stratégiájára Orbán Gábor, a magyar gyógyszeripari óriás vezérigazgatója Macronomx Meetup egyik pódiumbeszélgetése során. A Richter ugyanakkor olyan célpontokat keres, amelyek nem elszigeteltek. A gyógyszeripari leányvállalatok nem olyanok, mint a bankok, előbbiek nem külön entitásként működnek majd tovább, integrálni kell az anyacégbe.