A tárca közleménye szerint Szijjártó Péter az európai uniós külügyi tanács szünetében tartott sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy elfogadták a tizennegyedik szankciós csomagot Oroszországgal szemben, ami a tárcavezető szerint „totális kudarcot vallott stratégiát” folytat.

Azonban kiemelte: öröm az ürömben, hogy kiharcolták a nézeti érdekek és az energiabiztonság megóvását, sőt, állítása szerint azt is elérték, hogy ebben a jogszabályban kimondják, hogy a paksi bővítés és annak minden folyamata teljes egészében mentesül a szankciós intézkedések alól.

A miniszter leszögezte, mindez azt jelenti, hogy ha részt vesznek európai vállalatok a beruházásban, mint ahogy a németek, a franciák és az osztrákok, akkor nem kell majd engedélyt kérniük még a saját tagállami hatóságaiktól sem.

Szijjártó Péter szerint ezzel sikerült kiiktatni a túlteljesítés vagy a politikai rosszakarat lehetőségét a rendszerből.

Mi lesz az atomenergiával, ha ellenzéki kézbe kerül Paks? Megszólal a polgármester

Paks város frissen megválasztott ellenzéki polgármestere településvezetőként mindent megtesz annak érdekében, hogy minél hamarabb üzembe álljon Paks II., de egyelőre érdekellentét áll fent a város és az építtetők között.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→