A részvény-visszavásárlási program keretében az OPUS GLOBAL Nyrt. összességében legfeljebb egymilliárd magyar forint ellenértékért vásárol OPUS GLOBAL Nyrt. törzsrészvényt azzal, hogy a megvásárlásra kerülő törzsrészvényekkel együtt a saját részvények össznévértéke az OPUS GLOBAL Nyrt. mindenkori alaptőkéjének 10 százalékát nem haladhatja meg – közölte a társaság az MTI-vel.  

Amennyiben a sajátrészvények darabszáma eléri a társaság mindenkori alaptőkéjének tíz százalékát, vagy a program keretében megvásárolt törzsrészvények összesített ellenértéke az 1 milliárd forintot, úgy minden egyéb feltételtől függetlenül a program lezárul.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. 2023. július 26-ai tőzsdei kereskedési naptól kezdődően visszavonásig, de legkésőbb 2024. január 31-ig kereskedési naponként napi legfeljebb 100 ezer darab törzsrészvény vásárlását célozza meg a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) a kereskedési ajánlatok szerinti – a közgyűlési felhatalmazásban szereplő korlát mellett – aktuális piaci áron azzal, hogy a részvényenkénti ellenérték nem haladhatja meg a 2022. évi konszolidált beszámoló alapján számított egy részvényre jutó sajáttőke értékét, azaz a 489 forintot.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. részvény-visszavásárlási programja itt érhető el.