NAV honlapján az Adótraffipax rovatban megtalálható, hogy az ország mely pontjain kik számíthatnak a revizorok részéről próbavásárlásokra és jogkövetési vizsgálatokra.

Észak-Budapest

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 29. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, továbbá a webshopokat.

revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 14-ig ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a szállás- és vendéglátóhelyeket.

A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 14-én ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket.

Az ellenőrzéseknél a revizorok itt is a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun

A NAV Bács-Kiskun Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 18. között Kiskunfélegyházán ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Az adóellenőrök Bálint-nap közeledtével, február 12. és 15. között a virágüzleteket és az ajándékboltokat ellenőrzik.

Baranya

A NAV baranyai munkatársai február 12. és 18. között ellenőrzik:

  • jövő hét kedden Pécsett a reggelizőket;
  • szerdán a Valentin-nap alkalmából a virág-, édesség- és ajándékkereskedőket,
  • csütörtökön pedig Szigetváron a vendéglátóhelyeket.

A Mohácsi Busójáráson a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A vármegye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés

A NAV Békés Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 16. között a vármegye virág- és ajándékárusainak nyugta- és számlaadását és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 12. és 14. között ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron

A NAV Győr-Moson-Sopron Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 12. és 15. között a Valentin-naphoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Fejér

A NAV Fejér Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai:

  • februárban a használtgépjármű-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és az áruk eredetét;
  • február 5. és 14. között az ajándék-, ékszer-, édesség- és virágárusokat ellenőrzik. 
  • Az igazgatóság kollégái vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az alkalmazottak bejelentését, az áruk eredetét, valamint a jövedéki szabályok betartását.

Hajdú-Bihar

A NAV Hajdú-Bihar Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 14. között a Valentin-naphoz kapcsolódóan a virág-, illatszer-, édesség- és az ajándéktárgy-árusítókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A vármegye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves

A NAV Heves Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. februárban a vármegyei ruházati- és textil kiskereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, az áruk eredetét, valamint a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Jász-Nagykun-Szolnok

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február hónapban azokat az adózókat vizsgálja, ahol az elmúlt két évben nem volt helyszíni ellenőrzés.

A revizorok a számla és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint a pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Komárom-Esztergom

A NAV Komárom-Esztergom Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 12. és 16. között a virág-, ajándék-, ékszer- és édességkereskedőket ellenőrzik.

Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád

A NAV Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 12. és 16. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • február 12. hétfő: Salgótarjáni járás;
  • február 13. kedd: Balassagyarmati járás;
  • február 14. szerda: Bátonyterenyei járás;
  • február 15. csütörtök: Szécsényi járás;
  • február 16. péntek: Pásztói járás. 

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a dohányboltokban.

Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Somogy

A NAV Somogy Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága a 7. héten a Kaposvári Nagypiacot és a Valentin-naphoz kapcsolódó virágárusokat, ajándékboltokat, édességárusokat ellenőrzi.

Továbbra is figyelmet kapnak a vendéglátóhelyek, építkezések és a kezelőszemélyzet nélküli automaták.

Az év végi leltárak meglétét, a jövedéki szabályok betartását, a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna

A NAV Tolna Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 16. között a virág-, ajándék- és édességüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • február 12. hétfő: Decs;
  • február 13. kedd: Hőgyész, Szakály;
  • február 14. szerda: Nagydorog;
  • február 15. csütörtök: Dombóvár;
  • február 16. péntek: Bátaszék. 

Veszprém

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 5. és 14. között az egész vármegyében ellenőrzik a farsangijelmez-árusokat, valamint az ajándék-, édesség- és virágárusokat.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala

A NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 9. és 14. között a virág-, ajándék-, ékszer-, fehérnemű- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak szabályszerű bejelentését vizsgálják.