Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfelei az utóbbi időszakban ismét adathalász csalók által küldött hamis számlaértesítőket kaptak – hívja fel a figyelmet az állami energiacég.

A csalók különböző, jellemzően nem magyar e-mail címekről küldik ki az adathalász levelet, amelyben az adatok gyakran nem pontosak, a számla összege jellemzően nem felel meg a fogyasztás alapján várt értéknek.

A közlemény hangsúlyozza: az MVM Next számlaértesítői kizárólag az

feladói címekről érkezhetnek a fogyasztóhoz.

Hozzátették: az MVM Next által kibocsátott elektronikus számlákon vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepel az ügyfél MVM Nextnél vezetett folyószámlájának száma, a számla száma, illetve az átutaláshoz szükséges adatok.

 

 

 

Hamis díjbekérővel verik át az MVM-ügyfeleket, erre kell figyelni

Az MVM Next Energiaszolgáltató több millió ügyfelére vetették ki hálójukat adathalászok: egy hitelesnek látszó számlával próbálkoznak a csalók. Bővebben>>>

A közlemény emlékeztet arra is, hogy

az MVM Next online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérik az ügyfelek bankkártya adatait.

A társaság az ügyfelek tájékoztatása érdekében https://www.mvmnext.hu/adathalaszat címen tájékoztató oldalt hozott létre.

 

 

 

Csalás áldozata lehet, ha megkapja ezt az e-mailt

A csalók egy már jól ismert módszerrel, az adathalász e-mailek segítségével próbálják megtéveszteni a banki ügyfeleket. Legutóbb is e-mailben támadnak a csalók, és azzal próbálkoztak az ügyfeleknél, hogy telepítsék újba banki applikációjukat. Mindenképpen legyünk résen, és ne dőljünk be a megtévesztő üzenetnek! Mutatjuk, mi mindenre érdemes gyanakodni. Bővebben>>>