Munkásszállások a versenyszférában néven indít munkásszállások kialakítását támogató programot a kormány egy kedd éjszaka a Magyar Közlönyben kihirdetett kormányhatározat szerint.

A projektre a következő években 20 milliárd forintot szán a kormány, ebből csak 2024-ben például 160 millió forintot biztosítanak.

  • 2025-re 9,8 milliárd;
  • 2026-ra 6,3 milliárd;
  • 2027-re pedig 3,7 milliárd forint áll rendelkezésre a program végrehajtásához.

A program megvalósítójának a Gazdaságfejlesztési Minisztérium egyik háttérintézményét, az OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft-nek jelölte ki a kormány.

Mégsem lesz vendégmunkás törvény, de mi lesz helyette?

Újabb fordulat történt a vendégmunkások hazai alkalmazásának ügyében november elején. Az Economx kérdésére Gulyás Gergely a Kormányinfón elismerte, hogy egyáltalán nem lesz vendégmunkás törvény, a kormány az idegenrendészeti szabályozásokat szigorítaná, és rendeleti szinten foglalkozna a munkaerő-kölcsönző cégekkel.

A miniszter állítja: a hamarosan benyújtandó idegenrendészeti törvény egységesen fogja tartalmazni a vendégmunkásokkal kapcsolatos szabályozást is. 

Jelenleg nem sokat ér a vendégmunkás-törvény

Megnéztük az új idegenrendészeti törvényt, ám egyelőre nem derül ki belőle, hogyan segít ez a magyar munkaerőn. A szakszervezeti vezető szerint ugyan az ördög a részletekben rejlik, de bízik a javaslatban. Bővebben --->