A díjjal olyan vállalatokat jutalmaznak, amelyek példaértékű és megbízható módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

Sávos András, a DUIHK alelnöke a díjátadón elmondta: a szervezet immár nyolcadik alkalommal ítéli oda a „Megbízható Munkaadó” címet, idén már nem két, hanem három évre, ezzel is elősegítve, hogy egy-egy jó elképzelés, intézkedés hosszabb távon még inkább beépüljön a HR hétköznapi gyakorlatába.

A 2017-ben született kezdeményezés alapvető célja, hogy felhívja a cégek figyelmét a munkavállaló-barát környezet fontosságára, és a munkahelyi feltételek folyamatos javítására ösztönözze a vállalatokat. Ahhoz pedig meglehetősen komplex kritériumrendszernek kell megfelelni, hogy valaki elnyerhesse a címet.

A cégek törekednek a sokszínűség és bevonás megvalósítására. Fontosnak tartják a közösségépítést a munkahelyen, erre sok helyen olvastunk kreatív megoldásokat. A nyertes pályázóknál visszatérő elem volt a rugalmas munkavégzés megteremtése. Azokban a munkakörökben, amelyekben ez lehetséges, a munkavállalók otthonról is dolgozhatnak heti 1-2 napot. Számos pályázatban láthattuk a munkáltatók gondoskodó szerepének megjelenését is, akár a szezonális megrendelési állomány esetén fizetett állásidőre is gondolva a számos megoldáson túl. Több cég pedig az alacsony keresetűeknél az infláció felett emelte a béreket

– mondta el Vörös Ágnes, a BASF HR vezetője, a zsűri elnöke.

Az idei pályázat győzteseit ide kattintva, a HR portálon találja.

Utánajártunk, mihez kezdhet a munkáltató a csendes kilépők passzivitásával

Az alkalmazott nem mond fel a munkahelyén, de csak a tőle elvárható minimumot teljesíti, semmiképp sem többet. A lapunknak nyilatkozó coach elárulta, miként kezelheti ezt a problémát a munkaadó.

A részletekről ITT írtunk bővebben.