Az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) arról tájékoztatta a momentumos Donáth Anna EP-képviselőt, hogy Hadházy Ákossal közös beadványa hatására vizsgálatot indít a hírhedt nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében. A Momentum emlékeztet: a nyírmártonfalvai polgármester a saját erdejébe uniós pénzből épített 60 millió Ft-ért lombkoronasétányt, de annak megépülése előtt tarra vágatta az erdőt.

Donáth Anna a Facebookon azt írja: – Miközben az OLAF vizsgálódik, a kormány által az EU „megnyugtatására” felállított Integritás Hatóság mélyen hallgat az ügyről. És a kormány még csodálkozik, hogy

a sorozatos ígérgetéseikkel ellentétben nemhogy nem érkeztek még meg a befagyasztott EU-s pénzek, de láthatóan már abban sem biztosak, hogy azok megérkeznek-e valaha ennek a kormánynak a regnálása alatt.

Az OLAF a képviselőknek küldött válaszlevelében egyébként úgy fogalmaz:

„Az OLAF feladata az Unió pénzügyi érdekeinek védelme a csaláskorrupció vagy más jogellenes tevékenység kivizsgálásával.

A vizsgálat megindításáról szóló határozatról való döntésnél az OLAF felméri, hogy az ügy a Hivatal által évente meghatározott vizsgálati prioritások területei közé tartozik-e, valamint figyelembe veszi az arányosság, szubszidiaritás/hozzáadott érték és az OLAF erőforrások hatékony használatának alapelveit. Az OLAF a 883/2023/EU, Euratom rendeletnek megfelelően elemezte a kapott információt és vizsgálatot indított az említett pályázatok tárgyában.”

 

Reklámot csinált a politika: vonzotta a turistákat a lombkorona-sétány

Balatonbogláron a Gömbkilátóra és az új lombkoronaösvényre 200 ezernél is többen kapaszkodtak fel a Várdombra. Bővebben>>>