A légitársaság közleménye szerint szerdán elindították első közvetlen járatukat Debrecenből Rómába. Az új útvonal heti két alkalommal lesz elérhető, amelynek ára 5890 forinttól kezdődik – írja az Index.

Nagyon örülünk, hogy egy ilyen meseszép várost adhatunk a Debreceni Repülőtérről elérhető desztinációinkhoz. Olaszország fővárosa több szempontból is bakancslistás lehet, akár a műemlékekre vagy a fantasztikus ételekre gondolunk. Bízunk benne, hogy méltán népszerű úti cél lesz az utasaink körében

– fogalmazott Trubek Zsuzsa, a Wizz Air kommunikációs menedzsere.

Király Tamás, a Debrecen International Airport Kft. ügyvezetője szerint az újabb úti célokkal a térség gazdasági és turisztikai erejét is növelhetik. Felidézte, hogy nemrég elindították a Hurghadába tartó járatukat, most pedig a Rómába tartó utasokat köszönthetik.

A fapados légitársaság múlt héten bejelentette, hogy különjáratokat indít a labdarúgó Európa-bajnokság magyar meccseire. A futballrajongók Budapestről és Debrecenből is közvetlenül repülhetnek a magyar válogatott csoportkörös mérkőzéseire Németországba. A különjáratok a futballmeccseket követően haza is hozzák a szurkolókat. A légitársaság június 15-én és június 19-én Budapestről és Debrecenből is indít járatokat a mérkőzésekre.