Lázár János egy keddi sajtótájékoztatón azt mondta, hogy felülvizsgálják a KRESZ-t, átalakítják a B kategóriás jogosítvány megszerzését - erről a Világgazdaság ír. 

Az építési és közlekedési miniszter szerint a magyar utakon a balesetek 60 százalékát a rossz járművezetői döntések okozzák. Gyilkosságnak tartom – röviden így értékelte Lázár János az Árpád hídon történt gázolást, amelyben egy vétlen kerékpáros az életét vesztette. Hangsúlyozta: az Építési és Közlekedési Minisztérium megkezdte a KRESZ felülvizsgálatát a Belügyminisztériummal közösen. Az átalakítást ősszel társadalmi egyeztetésre bocsátják.

A miniszter szerint azért van szükség a közlekedési szabályok módosítására, mert egyszerűen nem adnak választ az elmúlt húsz évben megváltozott közlekedési rendre.

KRESZ nem követte le a változásokat. Modern, innovatív KRESZ-re van szükség, nem pedig olyan megközelítésre, hogy a közlekedés melyik szereplőjét támogatjuk és melyiket nem. 

Szigorítanak és Lázár János szerint mérlegelik azt is, hogy alkalmazzák az átlagsebesség mérését Magyarországon. A tárcavezető azt is közölte, sem a gépjárműállomány nem olyan, mint Ausztriában, de a vezetői képességeink se olyanok – mondta.

Ezért kilátásba helyezte, hogy 

a B kategóriás jogosítvány megszerzésének feltételrendszerét érdem újra kell gondolni.

Példaként említette: a jogosítványhoz kötött elméleti, gyakorlati tudás, valamint a pszichológiai alkalmasság is felülvizsgálatot érdemel.