Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A belföldi vendégek száma 30, a vendégéjszakáké 18 százalékkal növekedett. A vendégek száma 681 ezer, az eltöltött vendégéjszakáké 1 millió 602 ezer volt.

Az éjszakák 62 százalékát szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbihoz viszonyítva 15 százalékkal emelkedett.

A panziókban és a közösségi szálláshelyeken a forgalom 8,4, illetve 26 százalékkal nőtt a tavaly júniusihoz képest. A legnépszerűbb turisztikai régiók a Balaton és a Budapest–Közép-Duna-vidék voltak, ahol a belföldivendég-éjszakák 33, illetve 15 százalékát regisztrálták.

Külföldi vendégek

A külföldi vendégek száma közel négyszeresére, a vendégéjszakáké több mint három és félszeresére emelkedett.

A szálláshelyekre érkezett 359 ezer vendég összesen 994 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégéjszakák 74 százalékát szállodákban töltötték, ahol több mint három és félszeres bővülés történt 2021 júniusához mérten. A legnépszerűbb turisztikai régió a Budapest–Közép-Duna-vidék volt, a külföldivendég-éjszakák 51 százalékát itt regisztrálták.

Nőtt a bevétel

Az összes bruttó árbevétel folyó áron több mint másfélszeresére, 43 milliárd forintra növekedett.

Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 28 százalékkal kevesebbet, összességében 3 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

Júniusban 2844 kereskedelmi szálláshely, köztük 945 szálloda és 1183 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.