A vádirat szerint a most 48 éves elkövető még 2014-ben ismerkedett meg a 64 éves balatonfüredi férfival, majd közöttük bizalmi viszony alakult ki, olyannyira, hogy a férfi a 2014-ben írt végrendeletében a lakásának, egy garázsnak, valamint minden ingóságának örököseként a vádlottat jelölte meg. A bizalmi viszony azonban 2017-re megszűnt, és augusztus 30-án az örökhagyó újabb végrendeletet készített, melyben az ingatlanok, valamint még egy garázs és az ingóságok örököseként másokat nevezett meg, majd röviddel a végrendelet megírását követően elhunyt.

A vádlott értesült a halálesetről, és a 2014-ben készült végrendelet felhasználásával egy hamis, tartalmában a 2014-es - őt örökösként megnevező - végrendelettel egyező, de 2017. augusztus 25-ei keltezésű végrendeletet készített, majd azt a hagyatéki ügyintézőnél benyújtotta. Később, hogy az legyen az újabb, "hatályos" végrendelet, a 2014-es tartalommal, de már szeptember 1-jei keltezéssel, készített még egy hamisítványt, s azt a hagyatéki tárgyaláson a közjegyzőnek átadta.

A férfi az örökösi pozícióját mutatta azzal is, az első általa hamisított végrendelettel a temetkezési vállalkozóhoz elment, és magát örökösként feltüntetve, az örökhagyó hamvainak kiadását kérte, melyeket meg is kapott.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak.