Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert hetekkel ezelőtt megműtötték: gerincműtéten esett át a Gerincklinikán, amely „előzmény nélküli volt és azonnali beavatkozást igényelt” – fogalmazott a tárcavezető. Hozzátette: a műtét sikeres volt, de utána újra kellett tanulnia járni.

A Mandiner kérdésére válaszolva, hogy most hogy van, a jelenleg is rehabilitációban lévő Gulyás Gergely azt válaszolta:

„Ha a két hónappal ezelőtti állapotomhoz viszonyítok, akkor rosszul, ha a műtét utáni helyzethez és időbeli várakozásokhoz, akkor remekül. Minden fájdalmam megszűnt, bottal magabiztosan, anélkül még bizonytalanul, de tudok járni. Minden jel és orvosi előrejelzés szerint semmilyen maradandó hatása nem lesz a beavatkozásnak.

Gulyás Gergely hivatali feladatait ettől függetlenül már a műtét utáni héttől elláttakórházból kollégái segítségével, mert ahogy fogalmazott, „a legfontosabb minisztériumi ügyekben döntésképes voltam.” Ezen a héten a rehabilitáció mellett azonban már a korábbi rend szerint igyekszik dolgozni. 

Húsvét után pedig a kabinet- és kormányüléseken is részt veszek majd és a kormányinfók is folytatódnak

– jelentette ki Gulyás Gergely, aki puszta rosszindulatnak titulálja a feltételezéseket, melyek szerint valójában a Magyar Péter által keltett botrány miatt kerüli a nyilvánosságot. Magyar Péterrel egyébként nem beszéltek egymással az utóbbi hetekben és fenyegető SMS-t sem kapott tőle az elmúlt napokban. A miniszter azt pedig elképzelhetetlennek tartja, hogy bárki is beavatkozott volna a Schadl-Völner ügyben az ügyészség nyomozásába.

Az interjúban Gulyás Gergely arról is kifejtette a véleményét, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a feleségével való beszélgetésről készített hangfelvételt.

… épeszű és bármilyen alacsony szintű, de létező erkölcsi mércével rendelkező ember nem veszi fel a feleségével, három közös gyermekük édesanyjával folytatott beszélgetését és nem tárja azt a nyilvánosság elé. Aki ilyet tesz, az minden tisztességes embernek politikai hovatartozásra való tekintet nélkül nemkívánatos személy kell, hogy legyen

– fejtette ki a tárcavezető.