Elsőként a MÁV-HÉV fényfüzérekkel díszített nosztalgia szerelvénye nyitja meg az adventi időszakot. A FényHÉV december 1-jén, 2-án és 3-án, a kora esti órákban közlekedik a H5-ös HÉV vonalán, és normál díjszabás szerinti jeggyel vagy bérlettel lehet utazni rajta – írja közleményében a MÁV Zrt.

A csillogó zöld vonat december 6-án délután három alkalommal Mikulás HÉV-ként indul el. A Mikulás HÉV egy vonatos utazással egybekötött rendezvény, valódi Mikulással, éneklő rénszarvasokkal és ajándékokkal, amire külön jegyet kell váltani.

December 6-án a Volánbusz is várja a retró járművek és az adventi hangulat kedvelőit a 18 órakor kezdődő városnéző programján. Idén különleges jármű, a 70 esztendős Ikarus 30-as „Nejlon Piroska” viszi majd az utasokat.

Ünnepi menü az Utasellátóban

Szintén december 6-án indul először útnak a fényvonat a Balatonfenyvesi Gazdasági Vasúton. Két feldíszített kocsi fog közlekedni a járatokban, így minden Csisztafürdőre és minden Somogyszentpálra közlekedő vonaton utazhatunk az ünnepi díszbe felöltöztetett szerelvényeken. A fénykocsik egészen január 7-éig fognak közlekedni.

A MÁV-START Advent EuroCity járata idén két alkalommal, december 16-án és 23-án közlekedik Budapest és Bécs között: a vonat 8:01-kor indul a Keleti pályaudvarról; Magyarországon Kelenföld, Tatabánya, Komárom, Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon áll meg.

Bécsből 18:04-kor visszainduló járattal este kilenc órára lehet Budapestre érkezni. Az ünnepi szerelvény első osztályú és étkezőkocsival közlekedik, melyen az Utasellátó különleges adventi menüvel készül.

Megvan a MÁV új menetrendje, így szóltak bele az ingázók

A MÁV-START az idén is számos fejlesztést és változást vezet be a vasúti közlekedésben. A december 10-től érvényes, 2023/2024-es vasúti menetrend célja a kínálat további bővítése és a menetrend szerinti közlekedés javítása. Bővebben --->