Az Edenred az év végén megszüntette juttatási kártyaprogramját, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok még hiába érvényesek, januártól már nem lehet velük fizetni.

Tavaly november elején került magyar tulajdonba az Edenred utalvány üzletága, amit a Rewin Magyarország Kft. vitt tovább. A magyar cég a 24.hu-nak küldött válaszában azt írta, utalvány üzletáguk zökkenőmentesen, változatlanul működik tovább, minden korábbi elfogadóhelyi szerződésük jogfolytonos.

Arra is kitértek, hogy 2023 december végétől kizárólag Rewin-utalványokat forgalmaznak, valamint biztosítottak róla, hogy a 2024. december 31-ig érvényes Edenred-utalványokat partnereik továbbra is elfogadják a lejárati idő végéig.

Hozzátették, jó az együttműködésük a nagy beváltókkal. Amennyiben a vásárlók mégis fennakadást tapasztalnak, azt javasolják, hogy a vásárlás helye, napja és ideje említésével szinte minden esetben orvosolni tudják a problémát, és jelzik az esetet beváltó partnerüknek. Valamint azt is javasolják, keressék fel a beváltóhelyen az ügyfélszolgálatot is, hogy azonnal és helyben lehessen megoldást találni, vagy jegyzőkönyvet felvenni.

Míg az utalványüzletet tovább vitte a Rewin, az Edenred kártyás programját az év végével lezárták. Vagyis hiába szerepelt későbbi lejárat a kártyákon, és hiába van rajtuk pénz, azokkal januártól már nem lehet fizetni.

A Rewin közölte: az Edenred korábbi kártyás programját azért nem volt lehetőségük átvenni, mert a kártyaprogramot szolgáltató vállalat az Edenred kizárólagos partnere volt. A francia központ a 24.hu-nak megerősítette, az Edenred-kártyákat valóban deaktiválták 2023. december végén, amiről szerintük időben tájékoztatták az ügyfeleket.

Hogy hány kártyán maradhatott mégis pénz, és mekkora összeg ragadhatott be, arra nem válaszoltak.