A Nyíregyházi Törvényszék Cégbírósága februári végzésével elrendelte a kényszertörlési eljárás megindítását a Dzsudzsák Balázshoz köthető Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel szemben.

A végzés február 26-án emelkedett jogerőre és már be is jegyezték a társaság cégkivonatába. A cégközlönyben megjelent végzés szerint bár a jogszabályok lehetőséget biztosítanának arra, hogy a cég kérelmezze a kényszertörlési eljárás megszüntetését, ezt a jelek szerint az Első Magyar Léghajógyár nem teheti majd meg. Ennek feltétele ugyanis, hogy adószámmal rendelkezzen. Ami ugye már nincs neki – írja a 444.

Dzsudzsák Balázs még három és fél évvel ezelőtt alapította a céget többedmagával, amely tevékenységi köre alapján egy űrjármű gyártásra szakosodott vállalat. 2020-ban az izraeli légitársaság, az Atlas LTA is beszállt tulajdonosként, úgy, hogy már kész tervekkel rendelkezett a léghajógyártás területén.

Ám a cég megalapítása óta semmi érdemleges nem történt, kivéve két olyan végrehajtási eljárást, amelyet a NAV indított ellenük.

Az egész problémahalom a nyilvánosan elérhető adatok szerint azzal kezdődött, hogy a cég addigi ügyvezetője elhalálozott, a tulajdonosok pedig nem jelöltek ki új személyt a kft. képviseletére. Emellett szerepet játszhatott az is, hogy a mai napig nem adták le még a 2022-es évre vonatkozó beszámolót sem, aminek tavaly május 31. volt a határideje. 

A NAV Dzsudzsák Balázs mellett a csúcsragadozókra utazik

Dzsudzsák Balázs űrjármű gyártásra szakosodott vállalatának adószámát nemrég törölte a NAV, de korábban akadtak olyanok is, akiknek a mesés autóparkját foglalták le a tetemes készpénz mellett.

ITT írtuk meg bővebben a részleteket.