Háromoldalú megállapodást kötött a BKK, a MÁV-HÉV és a Volánbusz, amelynek értelmében megmarad az eddigi tarifarendszer a fővárosi tömegközlekedésben. Azaz egyelőre nem kell elbúcsúzni a Budapest bérletektől és az azok eddigi, megszokott használatától – írta meg pénteken az Economx a közlekedési vállalatok tájékoztatása alapján.

Még 2016-ban állapodott meg a Közlekedési Minisztérium és a főváros a HÉV, valamint az agglomerációs kék buszjáratok működésével kapcsolatosan. Ez a több szerződésből álló megállapodás 2023. december 31-én lejár.

A mostani megállapodás értelmében azonban 2024. január 1-jétől is megmarad a Budapest-bérlet, illetve a BKK is fenntartja szolgáltatásait. Ám ahogy a MÁV-VOLÁN-csoport vasárnap pontosításként közölte: március elsejéig használhatók a Budapest-bérletek az agglomerációs Volánbusz-járatokon és a MÁV-HÉV járatain.

– írják közleményükben. 

Búcsúzik az évtől az ár, a rakpart is ismét járható

A Duna ma reggel Mohácsnál 808 centiméteres vízállással tetőzött, és várhatóan elhagyja az országot, így az újév első napjaiban a Duna hazai szakaszán mindenhol vissza lehet vonni az érvízi készültséget. A fővárosban újból járható a rakpart. Bővebben --->