Kína a világ második országa, amely a legkiemelkedőbb összeget szánja a védelmi költségvetésre. Közvetlenül az Egyesült Államok mögött áll a maga 1,6 milliárd jüanos költségkeretével (80 milliárd forint) - írja az AP.

A bejelentés értelmében Kína 7,2 százalékkal emeli a védelmi költségét, ami nem meglepő, tekintve, hogy a feszültség egyre növekszik a Dél-kínai-tengerre vonatkozó igények miatt Tajvan, Japán és az Egyesült Államok részéről.

Mindez elősegíti a csúcstechnológiás katonai eszközök, a lopakodó vadászgépek, a repülőgép-hordozók és a nukleáris fegyverek erőteljes terjedését.

A törvényhozás éves ülésén bejelentett hivatalos költségvetési keret azonban csak töredéke a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg és a Kommunista Párt katonai szárnyának költségeinek.

Pénzügyi garanciát nyújtunk a nemzet védelemre és a fegyveres erők modernizálására, valamint az integrált nemzeti stratégiák megszilárdításához

 

 – közölte Li Qiang miniszterelnök.

Kína védelmi költségvetési kerete 2015 óta több mint kétszeresére nőtt, annak ellenére, hogy az ország gazdasági növekedése már-már stagnál. A feltörekvő birodalom fő célja továbbra is az, hogy kihívást jelentsen az Egyesült Államok és ázsiai szövetségesei, Japán, Dél-Korea, a Fülöp-szigetek és Ausztrália számára.

Így hálálja meg Kína a magyarok vendéglátását

Kínától, az egyik legfontosabb küldőországtól öt jelentős szakmai elismerésben részesült a magyar turisztikai szektor. Többek között népszerű nemzetközi magazinokban is dicsérték hazánkat.
Bővebben--->