Az amerikai titkosszolgálat hivatalos oldalain megjelent egy orosz nyelvű videó, melyben a CIA arra biztatja a moszkvai kémeket, hogy álljanak kettős ügynöknek írja a VG.hu.

Az USA hírszerző ügynöksége arra próbálják rávenni az oroszok ügynökeit, hogy váltsanak oldalt, és dolgozzanak Washingthonnak. 

William Burns, az CIA igazgatója még nyáron azt nyilatkozta, hogy, hogy az számos orosz ügynök elégedetlen az ukrán háború kapcsán, az amerikaiak szerint pedig ez ritka lehetőség a kémek átállítására.

„Lehet, hogy a körülötted lévők nem akarják hallani az igazságot. De mi igen. Nem vagy tehetetlen” – hallható a CIA videós felhívásában, amely egy kitalált férfit mutat be, aki 35 éves, Oroszországot szerető hazafi, és egykor ejtőernyősként szolgált – írja a portál a Reuters nyomán.. 

A kitalált katona azt mondja, hazaszeretete miatt döntött úgy, hogy együttműködjön a CIA-val.

Kreml úgy nyilatkozott, a CIA hamis állításokat terjeszt, Dmitrij Peszkov szóvivője azt mondta, hogy „a hírszerző ügynökségek szerte a világon nagyon gyakran használják a médiát és a közösségi hálózatokat új alkalmazottak toborzására”. Ismereteik szerint a CIA állandó jelleggel megpróbálja ügynökeiket az amerikai oldalra csábítani.