Ana Brnabic szerb miniszterelnök – aki a hét elején a dubaji World Government Summiton egy színpadon állt Tucker Carlsonnal –  elmondta, hogy az amerikai sztárriporter az év közepén hazájába kíván látogatni.

A Fox News hajdani műsorvezetője állítólag sokat tud Szerbiáról, és azt mondta, hogy 2024 közepén tervezi, hogy az országba megy, mert rendkívül tiszteli Aleksandar Vucic elnököt – mondta Brnabic, aki alig várja már a találkozót – írja a Politico.

A szerb miniszterelnök gratulált Tucker Carlson „bátorságához”, hogy a cenzúrával dacolva „egy igazán fenomenális interjút” készített Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Carlson kétórás beszélgetése Putyinnal február elején volt az első interjú, amelyet az orosz elnök nyugati újságírónak adott azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában megtámadta Ukrajnát. Az amerikai kommentátort széles körben bírálták, amiért nem vonta felelősségre Putyint olyan kérdésekben, mint az ukrajnai atrocitások és az orosz vezető ellenfeleinek Kreml általi elhallgattatása.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Carlson összebarátkozott egy európai erős emberrel. 2021-ben Budapestről sugározva műsorát, interjút készített Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, és egy katonai helikopteren is utazott, hogy ellenőrizze a határkerítést.