Donald Trump szombaton átverésnek és demokrata félretájékoztatásnak minősítette azokat a szólamokat, amelyek szerint 2024-es győzelme veszélyt jelentene a demokráciára.

A volt elnök, aki egyébként szövetségi és állami vádakkal néz szembe a 2020-as választások megdöntésére tett erőfeszítései miatt, a New York-i Fiatal Republikánusok Klubja által rendezett beszédében azt mondta, Joe Biden jelenti az igazi veszélyt a demokráciára − írja a CNN.

Nem jelentek fenyegetést, én fogom megmenteni a demokráciát, ugyanis a fenyegetés maga a korrupt Joe Biden

− mondta Trump

Az ex elnök kijelentette, hogy a demokraták demokráciával kapcsolatos támadása egy kétségbeesett és szégyentelen kísérlet arra, hogy eltereljék a figyelmet a hatalommal való szörnyű visszaélésekről, amelyeket a baloldal a szemük láttára követ el. Rámutatott több mint egy tucat állami szintű petícióra, amelyek célja, hogy eltávolítsák őt a 2024-es választási listáról, az alkotmány 14. kiegészítésének egyik záradékára hivatkozva, amely kizárja a hivatalból azokat, akik "lázadást vagy uszítást" követtek el.

Trump arról is beszélt, hogy 2024-es győzelme esetén megtorlást foganatosít a politikai ellenségekkel szemben,

és kampánya egy sor olyan politikai javaslatot terjesztett elő, amelyek kiterjesztenék az elnöki hatalmat a szövetségi kormányzat és a nem politikai karok felett is.