A háborús szankciók miatt ugyan hivatalosan nem mutatják be a Barbie-filmet az orosz mozikban, ám a globális siker arra késztette az oroszokat, hogy a föld alól is előtúrják a filmet.

Egy moszkvai bevásárlóközpontban óriási rózsaszín házat emeltek a közért mellett. Belül rózsaszín bútorok, rózsaszín popcorn, illetve életnagyságú papírmasé Barbie-ról és Kenről – írja a BBC.

Tömött sorokban állnak a jegypénztárnál a nézők, hogy illegális, titokban lemásolt kópiákról megnézhessék a nyár egyik legnagyobb szenzációját.

A tiltás ugye azért lépett életbe, mert a hollywoodi stúdiók letiltották oroszországi forgalmazásukat miután Vlagyimir Putyin megtámadta Ukrajnát.

Nyilván a forgalmazó Warner Bros. sem vak és süket, pontosan tisztában van azzal, hogy mi történik a filmjükkel, ám az engedélyezési problémák elkerülése érdekében Oroszországban egyes mozik orosz gyártású rövidfilmekre árulnak jegyeket, és a Barbie-játékfilmet mutatják be előzetesként.

Az orosz kormány a film sugárzása kapcsán kifejezte nem tetszését, szerintük ugyanis a Barbie-film

„nem felel meg az elnök által a hagyományos orosz erkölcsi és szellemi értékek megőrzésére és megerősítésére kitűzött célokkal".

A Barbie sikere amúgy még az alkotók várakozásait is felülmúlta, így a jegypénztáraknál is szépen fialt a film: mindössze 150 millió dollárból készült, de világszerte már átlépte az 1,4 milliárd dolláros bevételt.

 

 

 

Itt a Barbie-botox őrület: drága és veszélyes szépségtrend terjed

Hasít a Barbie Botox hashtag, a hozzá tartozó szépészeti beavatkozást bemutató videók futótűzként terjednek az interneten. Az eredetileg orvosi beavatkozás, amely a ránctalanításon túl a krónikus fájdalom megszüntetésére lenne hivatott, újabban a vállakat is szűkíti. Ezzel pedig állítólag úgy lehet kinézni, mint Barbie. Bővebben --->