Marozsán Fábián hétfőn a 37 éves francia Gael Monfilsszal találkozott, pályafutása során először. Korábban az ATP-ranglista 6. helyén is felkapaszkodó, jelenleg 75. rivális 12 tornagyőzelemmel és két Grand Slam-elődöntővel büszkélkedhet. Látványos stílusa és szórakoztató személyisége miatt mindenütt közönségkedvencként lép pályára.

A 24 esztendős magyar betegség miatt két hetet kihagyott a decemberi alapozásból, és a múlt héten Hongkongban a nyitókörben kikapott a spanyol Roberto Bautista Aguttól.

Az új-zélandi csatában 3:3-nál Marozsán brékelt, és 41 perc elteltével már szettelőnyben volt. A francia veterán a folytatásban jobban ügyelt az adogatójátékaira, így jutottak el a rövidítésig, melyben 6-4-nél a Hajdúszoboszló SE sportolójának két meccslabdája is volt, de Monfils nagy küzdelemben elcsente a tie breaket, és egyenlített.

Az utolsó felvonásban a németek elleni Davis Kupa-selejtezőre készülő magyar válogatott alapembere 2:2-nél elvesztette az adogatását, majd az utolsó pillanatban visszabrékelt 4:5-nél így az ellenfél nem tudta kiszerválni a meccset.

A mindent eldöntő tie-breakben a magyar teniszező 6-3-nál újabb három meccslabdához jutott, melyekből a másodikat már kihasználta, és remek győzelemmel továbbjutott. A találkozó 2 óra 38 percig tartott. Marozsánra a 16 között még keményebb ellenfél vár az első helyen kiemelt amerikai Ben Shelton személyében, aki 16. a világranglistán.