A biztonsági szintet meghaladó mennyiségű káros anyagok tartalmaznak az AliExpress, a Temu és a Qoo10 e-kereskedelmi platformokon értékesített kozmetikumok és gyermekjátékok.

A vizsgálatok alapján a 88 ellenőrzött termékből 27 nem felel meg az ország biztonsági előírásainak – közölte a Koreai Fogyasztóvédelmi Ügynökség (KCA).

A kínai és szingapúri székhelyű vállalatok által Dél-Koreában értékesített kozmetikai termék közül 40-et vizsgáltak meg, és 7 esetben tartalmaztak többek között kátrányt, ólmot és rákkeltő krómot – írja az MTI.

A 28 darab gyermekeknek szánt vízi játékból 11 termékben olyan mérgező anyagokat találtak, mint a ftalát lágyítószer, tartósítószerek és nehézfémek.

A ftalát alapú szerek irritálhatják a bőrt és a szemet, és meddőséget okozhatnak.

A fentieken túl bukósisakokat is vizsgáltak, melyek alapján 10-ből 9 nem felelt meg az ország ütéscsillapítási szabványainak.

Az AliExpress és a Temu a Fair Trade Commission (FTC) szervezettel a múlt hónapban kötött önkéntes megállapodás értelmében leállította a mérgező anyagokat tartalmazó termékek értékesítését. Az ő példájukat követte később a Qoo10 is.

Most már aztán tényleg intőt kapott a Temu

Szinte már hadjárat folyik a Temu ellen, kereskedők és fogyasztóvédelmi hatóságok tucatjai tiltakoznak a jogtalan piaci és jogi gyakorlatai miatt. Az Európai Bizottság azonban most kijelölte a kínai óriáswebshop útját. Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább.