Nyolc diák és egy biztonsági őr halt meg szerdán egy belgrádi általános iskolában, amikor egy hetedikes diák lövöldözni kezdett egy belgrádi általános iskolában szerda reggel – közölte a szerbiai belügyminisztérium, és egyben arról tájékoztatott, hogy a sebesült tanárnőt, valamint további hat diákot kórházban ápolnak.

szerbiai belügyminisztérium szerint a 14 éves fiú nem sokkal a tanítás kezdete után lőtt rá a gyanú szerint édesapja pisztolyával a diákokra, a tanárokra és az iskola biztonsági személyzetére.

A rendőrök elfogták, a lövöldözés indítéka még ismeretlen.

A fiatalkorú elkövető egyik osztálytársának édesapja mondta el, hogy a lánya kiszaladt a teremből, amikor az egyébként eminens tanuló osztálytársa kifejezéstelen arccal lövöldözni kezdett a történelemórát tartó tanárra és a többi diákra.

kórházi tájékoztatás szerint a sebesülteket ellátták, egyikük még életveszélyes állapotban van.

A becslések szerint a kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Az iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkák az országban.

Újabb kiskorúak haltak meg az amerikai fegyvertartási szabályok miatt

Négyen meghaltak, sokan megsebesültek – többségük tizenéves fiatal – egy születésnapon kitört lövöldözésben Alabama államban szombaton éjszaka. Az eset után a fegyvertartás szabályainak módosítását sürgette Joe Biden amerikai elnök. Bővebben>>>