A belgiumi sztrájkokat a fizetési és a munkakörülmények miatt hirdették meg. A piloták szakszervezete, a Beca az egyik fő okként az elfogadhatatlan HR-menedzsmentet említi. Azt is állítja, hogy a Ryanair a koronavírus-járvány idején azzal fennyegette meg dolgozóit, hogy ha nem fogadják el a bércsökkenést, elbocsátják őket. Ráadásul a vállalat egy olyan rendszert hozott létre, ami megkerüli a bérindexálást.

A Ryanair az Euronews-nak tagadta a vádakat, mondván, teljes mértékben betartja a belga törvényeket, beleértve az indexálási rendszert is. Hozzátették, a pandémia alatt elfogadott bércsökkentéseket idén áprilisban visszaállították.

A fapados légitársaság szerint a belga pilóták ugyanazt a megállapodást kapták, amiről a legtöbb szakszervezet az EU-ban már megállapodott. Hozzátették, még nem válaszoltak a július 25-én elküldött javaslatokra.

A szakszervezet múlt havi sajtóközleménye alapján a sztrájkok akár 2024 októberéig is elhúzódhatnak, amiért a szervezetek előre is elnézést kér az utasoktól.

A légitársaság pilótáinak több mint 80 százaléka vett részt az előző, július 15-16-i sztrájkban, ami miatt 120 járatot, július végén pedig közel 100-at kellett törölnie Brüsszelben a Ryanair-nek. A mostani munkabeszüntetés a járatok negyedét érintheti.

Pácban a Ryanair, most épp az arcfelismerő rendszerrel van baj

Egy osztrák jogvédő szervezet panaszt emelt a Ryanair írországi központú diszkont légitársaság ellen az arcfelismerés szerintük indokolatlan használata miatt, mondván, hogy az sérti ügyfeleinek adatkezelési jogait. Bővebben--->