A detonációban a jármű két utasa meghalt, és egy harmadik személy, egy határőr könnyebb sérüléseket szenvedett. A kormányzó beszámolt arról, hogy a jármű eredetét egyelőre nem tudták megállapítani, de az első feltételezések szerint egy New York állambeli lakoshoz tartozik.

robbanást térfigyelő kamerák is megörökítették, amelyek azt mutatják, hogy szerdán helyi idő szerint kevéssel fél 12 előtt történt a robbanás Niagara Falls település amerikai és kanadai oldalát elválasztó hídnál, a Rainbow Bridge-nél. Az amerikai médiának szemtanúk arról számoltak be, hogy a járművet a betontömb a levegőbe dobta és azután következett be a robbanás.

Az eset részleteit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja, amiről Joe Biden elnököt is tájékoztatták.

A hatóságok először terrortámadásra gyanakodtak, különösen annak fényében, hogy az FBI igazgatója a közelmúltban egy kongresszusi meghallgatáson arról beszélt, hogy a közel-keleti konfliktus nyomán rég nem látott szintre növekedett egy Egyesült Államokban elkövetett terrortámadás kockázata.

Justine Trudeau kanadai miniszterelnök szerdán azt mondta, hogy az esetet nagyon komolyan veszik.

A Niagara Falls-nál történt robbanás nyomán elővigyázatosságból lezárták az Egyesült Államokat és Kanadával összekötő további környékbeli határátkelőket, összesen három hidat, amelyeket szerdán délután és kora este újra megnyitottak a forgalom előtt.

Az Amtrak amerikai vasúttársaság felfüggesztette a vasúti közlekedést New York állam és Kanada között.

Fegyveresek mindenhol a magyarok kedvenc városában, fokozott terrorveszély

Árnyékot vet az infláció és a fokozott terrorveszély a karácsonyvárás időszakára a szomszédos Ausztriában. Pénteken megnyitottak az első adventi vásárok Bécsben, ahol látványos rendőri jelenlétre és a tavalyinál magasabb árakra számíthatnak a császárváros látogatói. Bővebben >>>