A 15 éves pénzügyi tapasztalattal rendelkező Francesca Carlesi a vállalat Brit-szigeteki tevékenységéért lesz felelős, amennyiben a fintech megkapja a banki engedélyt.

Francesca Carlesi legutóbb a Molo Finance digitális jelzáloghitelező cég vezérigazgatója volt. A Revolut szóvivője a CNBC-nek elmondta, hogy a lépésnek nincs köze a banki engedély kérelméhez.

Amennyiben a pénzügyi szolgáltató engedélyt kap a brit jegybanktól, úgy hitelezési termékeket, ezen belül jelzáloghiteleket, személyi kölcsönöket és hitelkártyákat is kínálhatna ügyfeleinek.

Ez azt is lehetővé tenné, hogy a bank a jelenleginél hűségesebb felhasználói bázist szerezzen, amely a legfeljebb 85 ezer font értékű betétekre vonatkozó biztosítás előnyeit élvezné.

Revolut 2021 óta folytat tárgyalások a Bank of Englanddel és a pénzügyi felügyeleti hatósággal a brit engedélyeztetésről. Azonban véleménykülönbségekbe ütköztek a számviteli kérdésekkel, a belső munkakultúrával és az összetett részvénystruktúrákkal kapcsolatosan.

Messzire elér a NAV keze, a Revolut-számlák sem jelenthetnek kibúvót

A nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményéből kiderült, hogy a Revolut-számlákra is rálát, és ha valaki felszólítás után sem fizeti meg köztartozását, az ne lepődjön meg, ha a bankszámlájára inkasszó kerül.
Bővebben--->