A rigai Paula Stradina Orvostörténeti Múzeumnak mindössze egy nap alatt sikerült 5769 eurót összegyűjtenie a Putyin koponyáját ábrázoló plakát restaurálására. A lettországi múzeum épületének homlokzatán elhelyezett molinót megrongálta a szél, ezért november 16-án közösségi adománygyűjtést hirdettek a helyreállítására – írja a Delfi.

Az őszi szél által megtépázott háborúellenes plakát restaurálásához 5500 eurót kért eredetileg a múzeum, hogy a plakát úgy újulhasson meg, hogy többé nem megy tönkre, bármi is történjen.

A Putyin elnök koponyáját ábrázoló óriásmolinó komoly háborúellenes szimbólummá vált az országban Ukrajna megtámadása óta. Valamint a plakát azt is kifejezi, hogy Lettország teljes mellszélességgel támogatja Ukrajna Oroszország elleni szabadságharcát.

Ráadásul a plakát a múzeum homlokzatán elhelyezve egyenesen az orosz nagykövetségre néz.

A most megtépázott plakát a restaurálás után megerősített fémállványzatra kerül és könnyebb anyagra fogják nyomtatni a múzeum homlokzatán.

Kész, ennyi volt, amit az ukránok ki tudnak hozni a háborúból?

Kijev úgy tűnik kénytelen lesz elfogadni a mostani realitásokat, de még ennek megtartásához is rengeteg fegyverre lesz szüksége. Nemcsak Oroszország, de az Egyesült Államok is elhúzódó harcokra készül, és talán sosem lesz béke. Nem az első ilyen lesz a történelemben. Bővebben --->