Guy Verhofstadt volt belga miniszterelnök, mostani liberális EP-képviselő képviselő szerint Tucker Carlson interjúja Vlagyimir Putyinnal a legjobb dolog, ami valaha történt Oroszország elnökével. „Így halnak meg a demokráciák” – mondta az uniós törvényhozó az interjúval kapcsolatos heves reakciók közepette.

Az Egyesült Államok holnap szenvedni fog attól, hogy megkérdőjelezhetetlenül és szűrés nélkül hazugságokat terjeszt. Így halnak meg a demokráciák

– jósolta a belga politikus.

Sunak: nevetséges Putyin állítása

Rishi Sunak brit miniszterelnök egyértelműen nevetségesnek nevezte Vlagyimir Putyin azon állítását, miszerint az ukrajnai háború a NATO bővítésének következménye. „Oroszország illegális, provokálatlan inváziót hajtott végre Ukrajnában. Büszke vagyok arra, hogy az Egyesült Királyság a kezdetektől fogva határozottan kiállt Ukrajna mellett” – mondta a brit kormányfő.

Nagy-Britannia nem hagyhatja, hogy egy ilyen típusú agresszió válaszlépés nélkül  maradjon. Ez mindannyiunk biztonságára kihat. Már láthattuk, milyen hatással volt ez mindenki energiaszámlájára. Ezért dolgozunk szorosan együtt, nemcsak az Egyesült Államokkal, hanem a világ minden táján lévő szövetségeseinkkel, hogy megadjuk Ukrajnának a szükséges támogatást mindaddig, amíg az orosz invázió visszaveréséhez szükséges.