Ahhoz, hogy a Polgári Kezdeményezés párt jelöltje, a 60 éves – korábban háborúellenes nyilatkozatokat tett – Borisz Nagyezsgyin felkerüljön a március 15-17. között rendezendő oroszországi elnökválasztás szavazólapjára, a központi választási bizottságnak jóvá kell hagynia az általa összegyűjtött, több mint 100 ezer támogató aláírást tartalmazó listát.

A bizottság pénteki ülését követően Nyikolaj Bulajev közölte, hogy a Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök ellen induló két elnökjelölt-aspiráns által benyújtott támogatói listákon elhunyt személyek nevei is szerepelnek.

Nyikolaj Bulajev szerint az a tény, hogy az illetékesek több tucat olyan ember nevére bukkantak, akik már nincsenek az élők sorában, kérdéseket vet fel az aláírásgyűjtőknek és maguknak a jelölteknek a tisztességességével kapcsolatban.

A bizottság közölte, hogy a Borisz Nagyezsgyin és a másik elnökjelölt-aspiráns, Szergej Malinkovics által benyújtott aláírási listák vizsgálatának eredményeit hétfőn fogják bemutatni.

(via MTI)

Putyin, Maduro és Biden is várja a voksokat 2024-ben

Több világgazdasági tekintetben is jelentős választást rendeznek majd 2024-ben. Egyes esetekben persze nem várhatók komoly izgalmak a végeredmény tekintetében, Vlagyimir Putyin orosz elnök pozícióját például nem sokan veszélyeztetik. De Venezuela esetében is az a kérdés, egyáltalán lehetőséget kap-e az ellenzék arra, hogy legyőzze Nicolás Maduro államfőt. Az Egyesült Királyságban mindeközben úgy tűnik, nagy pofon vár a konzervatívokra, az amerikaiak pedig újfent Joe Biden és Donald Trump között őrlődhetnek.

A részletekről ITT írtunk bővebben.