Egy Oregonban eladott jegy több mint 1,3 milliárd dolláros nyereményt hozott egy játékosnak a Powerball jackpoton. Ez a nyolcadik legnagyobb nyeremény az Egyesült Államok történetében – írja a Reuters. Az utolsó Powerball-győztes újév első napján vitte el a főnyereményt, azóta most került sor a 41. húzásra. A győztes egy 2 dolláros szelvényen találta el a helyes számokat.

Ennek az esélye egy a 292,2 millióhoz, emellett a főnyeremény minden sikertelen húzás után göngyölődik tovább.

A Powerball szelvényeket 45 államban, Washington D.C.-ben, Puerto Ricóban és az amerikai Virgin-szigeteken árulják. A Powerball sorsolásokat a floridai Tallahassee-ben tartják minden hétfőn, szerdán és szombaton.

Nálunk az idén a 8. játékhéten elvitték minden idők csúcsnyereményét.

A február 24-i sorsoláson egy nyertes szelvény volt, amely 6 523 768 955 forintot ért. A játék történetének eddigi legnagyobb nyereményét vihette haza a szerencsés nyertes. 5 milliárd forintot meghaladó főnyereményt ezt megelőzően mindössze kétszer, 2003-ban (5,092 milliárd forint) és 2015-ben (5,049 milliárd forint) lehetett nyerni.

 

A leggazdagabbak közé ezzel még nehéz lesz bejutni

Decemberben tette közzé a Forbes magazin az 50 leggazdagabb magyar listáját, amelynek az élén egy év kihagyás után ismét Mészáros Lőrinc szerepelt. A kormányközeli üzletember vagyona egy év alatt 150 milliárd forinttal nőtt a vagyona, ami így összesen 591,3 milliárd forintra becsülhető.

A listán Mészáros Lőrincet 573,7 milliárd forinttal Csányi Sándor, az OTP-vezére követi, míg a harmadik helyen Felcsuti Zsolt, az MPF Holding tulajdonosa került, 442,9 milliárd forintra becsült vagyonnal. A dobogóról éppen csak lecsúszott Veres Tibor (438,2 milliárd), az ötödik helyen Gattyán György (424,8 milliárd), a hatodik helyen pedig Szijj László kapott helyet (281,3 milliárd).

6 milliárd forint feletti összeg (6, 431 milliárd forint) először 2020-ban fordult elő a magyar lottózás történetében, 39 hét halmozódás után - írta meg korábban az Economx.

Magyarországon a nyeremény legfeljebb 52 hétig halmozódhat, akkor felosztják a giganyereményt a többi nyertes között, ám a Lottó 67 éves történetében erre még nem volt példa. A 6 milliárd forintot meghaladó főnyeremény nemcsak a magyar játékosok kedvét növelte, hanem – főként a keleti országhatár mentén található lottózókban – beindította ismét a lottóturizmust.

 

A Szerencsejáték Zrt. szeretné még az idén átlépni az ezermilliárd forintos bevételi álomhatárt, és ezzel tartósan biztosítani helyét Magyarország top 10 cége között. Az elnök-vezérigazgató az Economxnak nyilatkozott az állami vállalat további terveiről és eddigi sikereiről.

A magyarországi lottólázzal egyidőben a Mega Millions is lázba hozta az amerikaiakat.

A főnyereményét 2023 decembere óta nem vitték el, akkor két kaliforniai osztozott 394 millió dolláron. A Mega Millions nyereményének összesített esélye 1:24-hez arányú, de a jackpot megnyerésének esélye 1:302 575 350, a Mega Millions szerint. Erről itt olvashat részletesebben >>>

Powerball és a Mega Millions a két legnépszerűbb játék világszerte. Több száz milliós vagy annál nagyobb értékű jackpot nyereményeket kínálnak.