Vlagyimir Putyin az orosz autógyártók vezetőivel tartott megbeszélésen bejelentette:

Minden orosz tisztviselőnek belföldi autót kell vezetnie.

Az orosz elnök egyben szerénységet kért a bürokratáktól.

„Meg kellene érteni, hogy törekedni kell a hazai márkák, hazai autók, egyéb hazai termékek fejlesztésére. Az életminőség javítása pedig elsősorban ezt kell, hogy célozza" – hangsúlyozta Putyin, aki azért hozzátette, hogy nem általánosságban kell elzárkózni az importtól, hanem a hazai termelőket kellene helyzetbe hozni – számolt be róla a Ria Novosztyi.

Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke július elején szorgalmazta, hogy a kormányzati szervek és költségvetési intézmények közbeszerzésein a hazai autóiparra helyezzék a hangsúlyt.

Bijszultan Khamzaev az Állami Duma helyettese szintén felvetette az ötletet, hogy a tisztviselőket orosz autókba helyezzék át . Szerinte ez az intézkedés mindenekelőtt az Állami Duma szenátorait és képviselőit kellene, hogy érintse .

Anton Siluanov pénzügyminiszter pedig azt mondta, hogy osztálya készen áll arra, hogy elsőként vegyen részt a hazai autók állami szükségleteinek beszerzésében.

Bajban a legnagyobb orosz autógyártó: leáll a Lada-gyár

Alkatrészhiány miatt orosz anyaüzemében szüneteltetik a Ladák gyártását: a szankciók miatt számos nyugati beszállító nem küld alkatrészt az orosz autógyártónak.Bővebben --->