Rendőrségi adatok szerint Düsseldorfban 100 ezren, Hamburgban 60 ezren vettek részt az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű szélsőjobboldali párt ellen szombaton és vasárnap tartott tüntetéseken. A demonstrálók a többi között azt írták transzparenseikre, hogy „Nem szeretem a nácikat”, és „Mi vagyunk többen”.

Sok ezren  vonultak az emberek számos más városban is, például Kielben, Trierben,  Lübeckben Bremerhavenben, Ludwigsburgban, Kaiserslauternbe, Mannheimben, Aachenben, Marburgban – közölte a dpa német hírügynökség.

A demonstárciók hulláma annak hatására indult, hogy egy tényfeltáró hírportál arról írt, miről tárgyaltak novemberben egy potsdami villában tartott találkozón az AfD tagjai, néhány CDU-tag és a CDU konzervatív szárnyának egyik legismertebb nem hivatalos csoportosulása, az Értékek Uniója (WerteUnion) tagjai.

A találkozón Martin Sellner, az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) korábbi vezetője volt az egyik kiemelt szónok. Sellner „mestertervet” adott elő a „remigrációról”, és kifejtette, hogy azonosítani kellene azokat az embereket, akik terhet jelentenek a társadalomra, és arra kellene őket bátorítani, hogy hagyják el az országot.

 

Sikerült a csoda: egységbe forrasztotta a teljes agráriumot a német kormány

Hiába teljesen eltérőek az érdekeik, a német kormány érzéketlenségére egységbe rendeződtek a német agrártársadalom képviselői.