A manchesteri Stockportban a helyiek beszámolója szerint halmokban, szinte hetente szórják ki a vörös húst és a csirkehúst. A város tanácsosa szerint a helyiek tartanak attól, hogy a kiszórt húsok mérgezőek, és megbetegítheti a kutyákat, feltéve, ha azoknak szánják. Hozzáteszi, véleménye szerint a vállalkozások a törvényes ártalmatlanítási hulladékcsökkentési gyakorlatok költségeit redukálják, azonban talán nem tudják, hogy amit tesznek, az „akkor is szemétlerakás, ha a termék lebomlik”.

Frankie Singleton stockporti tanácsos a BBC-nek elmondta, hogy a tanács a Környezetvédelmi, Élelmezési és Vidékügyi Minisztériummal és a Natural Englanddel együtt figyelemmel kíséri a helyzetet. Állítása szerint a hatósághoz karácsony előtt nem érkezett bejelentés, és nem tudni arról, hogy kutyák vagy más vadon élő állatok betegedtek volna meg.

A helyi közösséget nyugtalanítja a húsrejtély, melyet a helyi rendőrségnek is jeleztek.

Viselkedjen állat módjára, jót tesz vele a természetnek

Egy műanyag palack lebomlásához 450 év szükséges, ezért nem bölcs dolog eldobálni. Balatonszemesen most felveszik a (gumi)kesztyűt a szemetelők ellen.