A mesterséges intelligencia (AI) mérnökei rengeteg munkát fektetnek az új funkciók fejlesztésébe, amelyeket aztán a vállalatok inkább félretesznek egy másik mesterséges intelligencia projektre való hektikus átállás kedvéértírja a CNBC. 

Ilyen az egyik nevét elhallgatni kérő Amazon mérnök is, aki azt állítja nem ritka, hogy az éjszaka közepén kell felhívniuk egymást kollégáival, hogy ki tudják javítani az  AI funkciós szoftverek egyes aspektusait.

Hasonló nyomásról számolnak be a Google és a Microsoft AI mérnökei is. Óriási terhelés alatt állnak, hogy az új eszközöket piacra tudják dobni és ne maradjanak el vetélytársaiktól.

A mérnökök és az egyéb területen dolgozók elmondták, munkájuk egyre nagyobb részét a befektetői igények kielégítése teszi ki, ahelyett, hogy tényleges problémákkal tudnának foglalkozni a felhasználóik érdekében. Több mérnök is hozzátette, egyre gyakoribb, hogy anélkül kerülnek át az AI csapatokhoz, hogy megfelelő idő állna rendelkezésükre a képzéshez vagy a programok megértéséhez. 

Sokan elmondták, hogy munkáltatóik a gyorsaság érdekében figyelmen kívül hagyják a felügyeleti aggályokat, a mesterséges intelligencia éghajlatra gyakorolt hatását és más potenciális károkat is. 

Kiderítettük, milyen munkavállaló fél a mesterséges intelligenciától

Egyre több dolgozó fél, de kik ők, hol laknak, és hány évesek? Lapunk a Pulzus segítségével próbált utánajárni, hogy a munkaerőpiac mely szereplői tartanak a leginkább az új technológia térnyerésétől.
Bővebben--->