Pénteken a börtönben megölték Fernando Villavicencio ecuadori elnökjelölt augusztusi meggyilkolásának hat vádlottját – közölte a büntetés-végrehajtási hatóság alig egy héttel az elnökválasztás második fordulója előtt.

A gyilkosságok a dél-amerikai ország legnagyobb városának, Guayaquilnak egyik büntetés-végrehajtási intézetében történtek – közölte a főügyészség pénteken. A börtönöket felügyelő SNAI hivatal tájékoztatása szerint mind a hat személy kolumbiai állampolgár volt. További részletekkel a hivatal nem szolgált.

Villavicenciót, a neves újságírót kevesebb mint két héttel az általános választások első fordulója előtt lőtték le, amikor a fővárosban, Quitóban egy kampányrendezvényről távozott.

A rendőrség Villavicencio meggyilkolásának napján letartóztatta a hat kolumbiait. Egy hetedik gyanúsítottat pedig, aki szintén kolumbiai volt, a rendőrség lelőtte.

 

Rendkívüli állapot Ecuadorban: megölték az egyik elnökjelöltet - Frissített

A jelenlegi elnök 60 napos rendkívüli állapotot hirdetett a merénylet után és országszerte mozgósították a fegyveres erőket. Eddig hat embert tartóztattak le a bűncselekménnyel összefüggésben. Bővebben --->