Dühödt interjút adott Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter, amelyben azt kérte a nyugati országoktól, hogy légvédelmi rendszerekkel támogassák a háborús törekvéseiket.

Adjátok ide nekünk a rohadt Patriotokat!

– mondta a Politiconak az ukrán politikus.

„Ha lenne elég légvédelmünk, főleg Patriot rakéták, akkor meg tudnánk védeni nemcsak a lakosságunkat, hanem a gazdaságunkat is a megsemmisüléstől” – emelte ki.

A külügyminiszter élesen kritizálta az Egyesült Államok Kongresszusát, amiért késlekednek Ukrajna segélyezésével, valamint Németországot is keményen bírálta, mert nem küldenek az országnak Taurus rakétákat.

„Őszintén, már unom ezt a kérdést. Elnézést. Ez lehet egy idézet, nem bánom. De mindig, amikor választ adok erre a kérdésre, ideges visszajelzéseket kapok Berlinből. Hagyjuk rájuk. Ők maguk hozták magukat ilyen helyzetbe. Találjanak csak kiutat belőle” – mondta Kuleba.

 

 

 

Kicsi és halálos: nem kell lesajnálni Ukrajnát, bőven van náluk a győzelem eszközéből

A háború harmadik naptári évébe lépve, momentán egyik fél sem áll közel a légi fölény eléréséhez. Ez pedig többek között arra késztette Ukrajnát és Oroszországot is, hogy továbbfejlessze dróntechnológiáját. Így az ukrajnai háborúban máig valódi drónevolúciót láthatunk, a Moszkva és a Kijev által is nemzetközi segítséggel bevetett mesterséges intelligencia pedig még távolról sem érte el a zenitjét.