David Beckham korábban hasonló jótékonysági nagyköveti szerepet töltött be a Harry herceg által 2014-ben alapított Invictus Games képviseletében, ahol betegek, sérült katonák és nők számára rendeznek több sportágban versenyeket.

Miután a sussexi hercegi pár az Egyesült Államokba költözött, David Beckham megszakította velük a kapcsolatot.

A David Beckhamhez közel álló források azt rebesgetik, hogy az immár milliárdos üzletember lovagi címben reménykedik. 

A 48 éves David Beckham lovaggá ütésének esélye tíz évvel ezelőtt elfüstölt, mivel ő is egyike volt annak a mintegy ezer embernek, volt csapattársával, Wayne Rooney-val együtt, akik belekeveredtek egy 700 millió font (mintegy 307 milliárd forint) összértékű adóelkerülési botrányba. 

A Daily Mail információi szerint David Beckham és III. Károly találkozójára a királyi alapítvány bázisán, a skóciai Dumfries Házban kerülhet sor, Kelet-Ayrshire-ben.

Milyen gazdag David Beckham?

A több mint 450 millió dolláros nettó vagyonnal rendelkező David Beckham és a 70 millió dollárra becsült nettó vagyont birtokló felesége, Victoria Beckham üzleti sikere igazán lenyűgöző.

David Beckham hírneve olyan erős klubokkal kezdődött, mint a Manchester United és a Real Madrid. Az angol válogatott játékosaként három különböző világbajnokságon képviselte a Három Oroszlánt. Beckham karrierje az LA Galaxynál, az AC Milannál és a Paris Saint-Germainnél folytatódott, mielőtt visszavonult a profi labdarúgástól. Illusztris játékoskarrierje nem csak az elismerésekről szólt, hanem a jelentős bevételekről is. Mire 2013-ban nyugdíjba vonult, David Beckham 800 millió dollárt halmozott fel, így korának egyik legjobban fizetett sportolója lett.

A futballista jövedelme elsősorban a klubbérekből és az olyan neves márkákkal kötött jövedelmező támogatási szerződésekből származott, mint az Armani, a Gillette, a PepsiCo és az Adidas – számolt be róla a The Economic Times.

Messivel Miamiban

David Beckham 2014-ben megalapította a DB Venturest, amellyel olyan márkákat képviselt, mint az Adidas, a Tudor Watches és saját whiskymárkája, a Haig Club. 2022 márciusában David Beckham eladta a DB Ventures 55 százalékát az Authentic Brands Groupnak, ami több mint 230 millió dollárt hozott a konyhára.

Beckham amerikai focicsapata, a 2014-ben alapított Inter Miami 2020-ban csatlakozott a Major League Soccer (MLS) ligához. Lionel Messi érkezésével pedig a csapat piaci értéke a becslések szerint jövőre eléri az 1,3-1,5 milliárd dollárt.

Ön ismeri a focistát, akinek a vagyona hússzor akkora, mint Ronaldoé?

A játékos apja korábban közel 15 milliárd dollárt tapsolt el az államkincstárból. Bővebben --->