Legalább 34 ember meghalt, miután mérgező, csempészett alkoholt fogyasztott a dél-indiai Tamil Nadu államban. Az eset Kallakuruchi körzetében történt, ahol több lakos megbetegedett, miután kedd este  szeszt fogyasztott.

Legalább 80 embert kezelnek kórházakban olyan betegségek miatt, mint a túlzott hasmenés, és a tisztviselők szerint a halálos áldozatok száma tovább emelkedhet. Eddig két embert tartóztattak le, és szélesebb körű nyomozás is folyik

– írja a BBC.

A hatóságok hanyagság miatt felfüggesztettek egy magas rangú rendőrtisztet és az állami szesztilalom-ellenőrző részleg tíz tagját, amely a tengerentúlon a tiltott alkohol csempészetét felügyeli.

Indiában évente több tucat ember hal meg, miután csempészett alkoholt fogyasztott az utcai zugfőzdékből. A szeszcsempészek gyakran adagolnak metanolt – az alkohol egy rendkívül mérgező formáját, amelyet néha fagyállónak használnak – a keverékhez, hogy növeljék annak erejét.

A metanol már kis mennyiségben is vakságot, májkárosodást és halált okozhat.

Kallakuruchiban a vádlott állítólag egy helyi áruson keresztül, csomagokban árulta a főzetet. Azok, akik fogyasztották az alkoholt, olyan tüneteket tapasztaltak, mint szédülés, fejfájás, hányás, hányinger, gyomorfájás és szemirritáció. A tartományi főminiszter 1 millió rúpia (4,43 millió forint) kártérítést jelentett be az elhunytak családjainak és fejenként 50 ezer rúpiát azoknak, akik kórházba kerültek.