Új szállodatípussal, hegyvidéki wellness hotellel egészül ki a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Group hotelportfóliója, miután a cégcsoport szállodafejlesztési és -üzemeltetési tanácsadó cége, a BDPST Hotel Management Zrt. veszi át november 1-jétől a Mátraházán található 4 csillagos Lifestyle Hotel Mátra működtetését.

Az üzemeltetési feladatok ellátása mellett a szállodát tulajdonló társaság megvásárlásáról szóló szerződést is aláírták 2021 októberében - közölte a BDPST. A Kékes lábánál található 114 szobás komplexum 220 fős étteremmel, 45 fős bárral és wellness részleggel is rendelkezik.

A mátraházi hotelnek a Hunguest Hotels Zrt. volt eddig az üzemeltetője. A Hunguest a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő Opus Global Nyrt. közvetett érdekeltsége. A szálloda felújítására a Hunguest 819 millió forint állami támogatást kapott a járvány alatt a Kisfaludy-program keretében - derül ki az Opus 2020-as jelentéséből.

A mátrai hotel egykor - a csúfosan csődbe ment - Quaestor-cégcsoport egyik legértékesebb vagyoneleme volt, majd 4-5 évvel ezelőtt az üzemeltetése, majd a tulajdonjoga is a Wellnesshotel Építő Kft.-hez került (az üzemeltetés később a Hunguesthez; az Opus 2020-as beszámolójában a Wellneshotel szerepel tulajdonosként). A Wellnesshotel Építő tulajdonosa jelenleg a Talentis Group Zrt., amely Mészáros Lőrinc családi cégeit fogja össze. (A Talentis 2020-as beszámolója szerint a 100 százalékos tulajdonosa Mészáros Lőrinc.)

A BDPST a közelmúltban jelentette be, hogy megvette és működteti a Hunguest két osztrák síhoteljét, a Murauban lévő Relax Resort és Alpenblick hotelokat is.