Az ingatlant jelenleg egy spanyol cég birtokolja, azonban már nem sokáig lesz így, ugyanis a legújabb információk szerint a török Polat Group veszi meg.

A 25 ezer négyzetméteres ház vételára 18,5 millió euró, azaz mintegy 7,2 milliárd forint, melyet két részletben folyósít a vállalat – szúrta ki a 444.hu.

Legutóbb még egy 291 szobából álló luxushotelt szerettek volna építeni a Zsinagógával szomszédos ingatlan helyére. A 24.hu összefoglalója szerint az épületet az ezredforduló környékén Tordai Péter, a Mazsihisz egykori elnöke vette meg, a hozzá kapcsolódó Síp utca. 8. és 10. számú házakkal együtt. Az ingatlant eredetileg átjáróháznak szánták.

A felvásárlás után Tordai passzázst és luxuslakásokat tervezett a területre, ami a Herzl Passage nevet kapta volna. A beruházás miatt azonban Feldmájer Péter az akkori Mazsihisz-elnökkel vitába keveredett, a terveket pedig végül a világválság miatt elvetették. Az ingatlanok kerültek spanyol kötődésű cégekbe.

Adnan Polat, az ingatlant felvásárló török cég birtokosa korábban még Orbán Viktor vendége is volt Felcsúton. Ugyanez a cég építette fel többek között a Kárpát utcai Duna Pearlt is.

Lakások helyett óriásszálló épülhet Budapest belvárosában

Négy pinceszinttel rendelkező luxus hotel épülhet a Dohány utcában, a Zsinagóga mellett. Eredetileg egy társasházat terveztek a szomszédba, de tíz év után elvetették a tervet.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→