A kétezres évek végén még lakásokat álmodtak a Dohány utcát a Síp utcával összekötő íves telekre, a projektet azonban megállította a világválság. A Dohány utca 10., illetve a Síp utca 8. és 10. házhármasának helyére akkor 33 millió eurós (akkori árfolyamon 8,6 milliárd forintos) projekt részeként építkeztek volna több mint száz lakást. 

Most a terveket - a 24.hu szerint - teljesen elvetették, helyette egy négy pinceszintet rejtő, 291 szobás luxusszálloda, illetve egy wellness-központ épülhet a telekre. A munkálatok során a terület Dohány utca felé mutatott képe változatlan marad – a kormányhivatal vonatkozó határozatában foglaltak szerint a Tordai és Társai Kft. ugyanis teljesen helyreállítja a kritikus állapotban lévő, mostanra több helyen már leszakadt födémmel rendelkező épületet: a Kádár-korban született tetőszerkezetet újra cserélik, megmentik a megmaradt vaskorlátokat, az utcai és udvari homlokzatok, illetve a földszinti üzletportálok pedig az eredetivel megegyező fakeretes nyílászárókat kapnak.

A tervek szerint az épülő óriásszálló kisebb helyet foglal majd el, mint a korábban tervezett bérház: alig lépik túl (26 százalék) az előírt minimális zöldterületi arányt (25 százalék), a telket a maximumnál (80 százalék) egy hajszálnyival kevésbé (79,9 százalék) kívánják beépíteni, a belső, hat- vagy hétszintes épületek legmagasabb pontját pedig épp a határértékig (28,5 méterig) nyújtják. Ráadásul nagyon nem látszik majd ki a látképből: bőven elmarad majd a Zsinagóga 43,6 méter magas tornyaitól az épület.