A koronavírus-járvány idején sokan vettek hitelre házat a Balaton környékén, többen azonban mostanra már nem tudják megfizetni a részleteket. Főként a régi, szocreál stílusú házakat kínálják eladásra, mivel nem tudják őket fenntartani.

Az ATV Híradójának Bári Péter az Inmove Ingatlaniroda szakértője azt nyilatkozta, hogy nagyrészt a covid előtt vásárolták fel az ingatlanokat, azonban azóta bekövetkezett áremelkedések az emberek pénzét elvették, emiatt pedig abból kényszerülnek leadni, amire nincs szükségük a mindennapi életben.

A szakértő hozzáteszi, hogy bár a kínálat széles, épp a fent is leírt, régebbi típusú, nehezen fenntartható házakra nincs kereset. A nagyobb értékű ingatlanok után ugyan érdeklődnek azok, akiknek sok pénze van, de épp annak a rétegnek nincs pénze, akik ezeket korábban meg tudták vásárolni.

Az ATV-nek egy keszthelyi ügyvéd is nyilatkozott, aki szerint a nyugati medence környékén sem jobb a helyzet:

az ingatlanforgalom gerincét alkotó, egyszerű társasházi lakások esetében is csak olyan törlesztő részletekkel tudnak a bankok kalkulálni, ami már nem teszi a vevőket hitelképessé.

Az általános szakértői vélemény szerint hiába van túlkínálat, mégsem csökken annyit az eladó ingatlanok ára, hogy megfelelő lakásokat tudjanak vásárolni a helyiek a gyermekeik számára, mivel jelenleg azokat sem tudják megfizetni.

 

 

 

Erre tán még soha nem gondolt, ha a Balatonra ment

A hosszú hévégén a Balaton körül számos történelmi helyet kereshet fel, ami az 1848-1849-es szabadságharchoz köthető.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->