Az eredeti árakhoz képest 15 százalékkal csökkenti csütörtökön tarifáit a Wizz Air fapados légitársaság. A kedvezményes árak csak egy napig érványesek a weboldalukon feltüntetett tájékoztatás szerint és az Egyesült Királyságba szóló repjegyekre vonatkoznak, május és július közötti időszakra. 

Ha egy rövidebb kirándulást tervezünk a 9 milliós angol fővárosba, május 15-i foglalással, hajnali indulással, Wizz-discountal valóban párezer forintért repülhetünk a szigetorszába, és nem sokkal többért, május 16-án reggeli indulással haza is jöhetünk. 

Kép: Economx

Ha szeretnénk  egy egész napot arra, hogy megnézzük a British Múzeumot, vagy a Buckingham-palotát, kezünkben egy fish and chipsel, akkor este 8-as indulással diszkontáron 13 ezer forintért kapunk jegyet, ez szintén akciózott ár. 

Ryanair azonos napokon, más, de a városközponttól hasonló távolságra lévő repülőtérről: 30 ezer forint 

Azt érdemes azért belekalkulálni, hogy a Wizz gépei ezt az utat Lutonra repülik, ami közel 50 kilóméterre található a városközponttól. Bejutni nagyjából 5 és 10 font között lehet a napközben 35 perceként közlekedő transzfer-buszokkal. 

Kép: Economx

Júniusban, egy hasonló, rapid kiruccanás már többe kerül, közel azonos paraméterekkel június 12-i indulással az odaútért 9200 forintot, Wizz-discountal 5700-at, visszafelé, június 13-ára pedig normál áron 17 ezer forintot, „klubkártyával" 14 ezer forintot kell fizetni. Tehát egy oda vissza út is is megvan 20 ezer forintból. 

Ryanair azonos napokon, más, de a városközponttól hasonló távolságra lévő repülőtérről : 27 ezer forint 

Júliusban, az utolsó olyan hónapban, amire még érvényes a cég akciója július 11-i foglalással normál áron 11 ezer forintért, discountal 7500 forintért utazhatunk Londonba, a visszaút már jóval húzósabb, ha már reggel jönnénk haza Budapestre július 12-én, normál áron 77 ezer forintot kell kifizetni és ez az időpont még discount kedvezménnyel is csak 73 ezer forintra megy vissza.

Kép: Economx

Esti indulással Lutonról azért jóval kedvezőbb és még több időnk is marad, ha ki akarjuk állni a sort a London Eye-ra: normál áron 28 ezer forintért, kedvezményesen pedig 24 ezer forintért repülhetünk haza. 

Ryanair azonos napokon, más, de a városközponttól hasonló távolságra lévő repülőtérről : 76 ezer forint 

Mindhárom utazásnál az árak egy kézipoggyásszal érvényesek utasonként. Ha mondjuk feladnánk egy 32 kilós bőröndöt, vagy magunkkal vinnénk az útra kézi és fedélzeti poggyászt is a jegyár mellé még 50 ezer forintot kell kifizetni, irányonként. Így lesz a 30 ezer forintos jegyből 140. A mellékelt ábrán is látható, hogy a hozzáadott szolgáltatások könnyen felnyomják 100 ezer fölé a repülőjegy árát. 

Kép: Economx

Ha valaki nem fapadossal utazna, közvetlenül csak a British Airways repül Budapestről Heathrow-ra, a társaságnál egy útra 80 ezer forintba kerül a jegy. Nyilvánvalóan a foglalás – utazáshoz viszonyított – ideje és a választható szolgáltatások ebben az esetben is befolyásolják az árakat. 

Jó sok euróval rövidíthette meg a WizzAir több utasát

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Wizz Air Hungary Kft.-vel szemben. A légitársaság valószínűsíthetően lényeges információkat hallgatott el az ingyenes online utasfelvétellel kapcsolatban, és ezzel egyébként elkerülhető költségeket okozott az utasoknak. A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette.