Mibe fektessük a pénzünket? Miért nem kell az embereknek a közel 40 százalékot kínáló állampapír? Kipukkad-e a kripto-lufi? Leépítések lesznek a cégeknél és felforgatja az életünket az AI?  Beavatkozik-e a kormány a magas üzemanyagárakba? Ér-e 50 milliót egy panel? Fizet-e kártérítést egy légitársaság, ha külföldön hagy bennünket?

Felgyorsult a világ, de az életünket érintő fontos kérdések mellett nem mehetünk el, így jogosan akarunk belátni egy-egy kormánydöntés mögé, és többek között választ kapni arra, hogy miért annyi a nyugdíjunk, amennyi, a kórházi várólisták pedig meddig duzzadnak, és mikor lesz magasabb a fizetésünk.

Az Economx gazdasági tartalmaival nem csupán a fenti kérdésekre kívánja megadni a válaszokat, hanem rámutat olyan globális összefüggésekre is, amelyek új megvilágításba helyezik az eseményeket. 

Tények, elemzések, feketén fehéren – mi ebben hiszünk, legyen szó cikkeinkről vagy audiovizuális tartalmainkról. 

Az Economx YouTube-csatornáján hetente többször is megjelennek friss videók, reggeli premierrel. Nagy sikere van többek között Ingatlanban Otthon című tematikus műsorunknak, olyan szakértőkkel, mint a közösségi médiában népszerű Mlinárik Márton ingatlanspecialista, vagy az ingatlanguru, Balogh László. Itt fut továbbá Economx Exclusive című sorozatunk is Pogátsa Zoltán közgazdásszal és illusztris vendégeivel. 

Az egész estés tartalmak mellé most érkezik valami új: mától az Economx TriplaX néven – hetente több alkalommal –, rövid videókkal is jelentkezik.

A szerkesztő és egyben a házigazda:  Sarkadi-Illyés Csaba, lapunk újságírója.