Megjelent a Spotify átfogó, 2023-as összefoglalója az év leghallgatottabb hazai és nemzetközi dalairól, előadóiról és együtteseiről. Érdekesség, hogy egy Throwback playlistet is készített a streaming szolgáltató, ahol olyan dalok kaptak helyek, amelyek ugyan nem idén és nem is feltétlenül a 2020-as években jelentek meg, mégis valamiért taroltak a hallgatók körében.

Flowers és a szosziazi

Talán annyira nem is meglepő, hogy míg a nemzetközi színtéren Miley Cyrus Flowers c. dala uralta az idei lejátszási listákat, addig a hazai előadók közül Baukó Attila, azaz Azahriah tört fel a csúcsra szosziazi és introvertált dal című számával. Őt a harmadik helyen Schwartz Ádám, azaz beton.hofi követi BAGIRA című dalával.

A hazai top 10-ből 7 számnak szerzője, illetve közreműködője Azahriah, de befért Miley Cyrus slágere, valamint L. L. Junior és Kkevin Csavargója is.

A dalával szemben Azahriah nem lesz introvertált jövőre

Míg Azahriah három teltházas koncertet ad a Puskás Arénában, addig a Papp László Budapest Sportarénát beton.hofi hódítja meg tavasszal.
Az Azahriah-jelenségről és annak számairól itt írtunk korábban--->

A Magyarországon legtöbbet hallgatott előadók listáján szintén Azahriah végzett az élen, őt követi sorrendben DESH, Manuel, Ekhoe, Dzsúdló, Taylor Swift, Abel Tesfaye azaz The Weekend, a Pogány induló, beton.hofi és VALMAR.

A legjobb magyar női előadónak a Spotify adatai alapján Solére bizonyult. Őt követi a dobogón még Saya Noé és Sisi, de a top 10-ben van még Mihályfi Luca, ajsa luna, Brenka, OHNODY, Tóth Andi és Paulina.

A Throwback lejátszási toplistán korábban megjelent, de valamiért újra reneszánszukat élő dalok találhatók.

Eszerint Taylor Swift 2019-es Cruel Summer-je ismét nagyon megmozgatta a a vájtfülű felhasználókat. Őt a második helyen egy idén 10 éves Arctic Monkeys melódia, az I Wanna Be Yours követte, míg a harmadik helyre egy hasonló tempójú The Weeknd-dal, a Die for You fért fel.

A kanadai R&B előadó leghallgatottabb számai, a Blinding Lights és a Starboy semmit nem veszítettek népszerűségükből, ahogy a The Neighbourhood 2014-es slágere, a Sweater Weather sem, de ugyanebből az évből népszerű maradt a világgazdaságot is kis híján felforgató Taylor Swift Blank Space-je is.

Globálisan a leghallgatottabb dal Miley Cyrus Flowers című dala volt, melyet SZA Kill Bill-je, továbbá Harry Styles As It Was című száma követett. De a leghallgatottabb dalok közt van Jung Kook és Latto közös száma, a Seven, Eslabon Armando és Peso Pluma Ella Baila Sola című dala is.

Peso Pluma végzett az ötödik helyen a leghallgatottabb előadók listáján is, nála Drake, The Weeknd és a puerto ricó-i Bad Bunny bizonyult hallgatottabbnak. A legelső helyen Taylor Swift végzett.

Készült egy lista a leghallgatottabb együttesekről is, ami teljesen elüt az eddig felsorolt listáktól. Itt az élen az észak-koreai K-pop fiúbanda, a BTS zárt az élen. Őket a jövőre szintén a Puskás Arénát háromszor lehengerlő brit Coldplay követi, majd az Imagine Dragons és a Fuerza Regida. Az ötödik helyre az Arctic Monkeys fért fel.

Nem kicsit majomkodtak a brit eladási listákon

Taylor Swift és az Arctic Monkeys Nagy-Britanniában nagyot küzdöttek, ugyanis az amerikai énekesnő Midnights és a brit rockbanda The Car című albuma is egy napon, október 21-én jelentek meg. Végül a brit eladási listák élét Taylor Swift vette birtokba, így az idei volt az első Arctic Monkeys-lemez, ami nem került fel a szigetország eladásainak élére. A sheffield-i együttes azonban így is magabiztosan uralta a második helyet – számolt be róla még októberben a brit NME. Mindkét korongra több mint 100 ezren csaptak le az első héten.