Az Útinform tájékoztatása szerint az M0-s autóúton, a keleti szektorban, Vecsés térségében, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 39-es és a 36-os km között munkavégzés miatt a belső sávot lezárták.

A 2-es főúton, Szendehely és Rétság között egy műszaki hibás kamion vesztegel a Rétség felé vezető oldal egyik sávján, emiatt jelenleg az 52-es km-nél mindkét irányban csak egy-egy sáv járható.

Az M5-ös autópálya Röszke felé vezető oldalán, a 165-ös km-nél a Szeged-nyugat/Domaszék csomópont lehajtó ágát lezárták. Kerülni az M5-ösön tovább haladva Röszke irányába, majd a 173-as km-nél lévő Szeged-dél csomóponton keresztül visszafordulva lehet, írják. 

A magyar-román határszakaszon,  az M43-as autópályán, Csanádpalota határátkelőhely előtt a kilépésre várakozó kamionsor hossza meghaladta az 3 km-t.

A magyar-szlovén határon, Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötőutat utat (7458-as út) a szlovén határátkelő előtt műszaki ok miatt lezárták. Szlovéniába a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, melyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák.

Az egyik munkavégzés kapcsán a Polgári csomópontot és a 183-as km-nél lévő Görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták, a másik munka miatt a 214-es km-nél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os km-nél, a Rekettyés pihenőhelynél (MOL), majd a 142-es km-nél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson (Shell) van.

Ezenkívül újabb terelést építettek ki burkolat felújítás miatt Mezőszemere térségében is. A főváros felé vezető oldalt lezárták a 127-es és 120-as km között, így a Budapest felé haladók az ellenkező oldal belső sávján haladnak, Vásárosnamény felé pedig a külső és leállósávon megy a forgalom. A munkálatok miatt Budapest felé a Mezőkövesdi csomópont le- és felhajtó ágát, valamint a Mezőszemerei pihenőt is lezárták.

A holtankoljak.hu közlése szerint pénteken tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak, a benzin literje négy forinttal, a gázolajé pedig hét forinttal kerülhet többe a kutakon, így a 95–ös benzinért átlagosan 645 forintot, a gázolajért pedig 652 forintot fizethetünk literenként. A nehezedő makrogazdasági körülményeket tovább súlyosbítja, hogy idén 40 forinttal emelkedett az üzemanyagokat terhelő jövedéki adó mértéke, a környező országokhoz képest romló adókörnyezetet pedig végső soron a mi pénztárcánk sínyli meg.