A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztály nyomozói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogták el azt a 33 éves férfit, aki több éven át kényszerített prostitúcióra két nőt.

A gyanú szerint a férfi már több éve kényszerített belföldi és külföldi prostitúciós munkavégzésre két fiatal nőt. Á. József érzelmi függőségi viszonyt, szerelmi kapcsolatot alakított ki mindkét sértettel, így vette rá őket a prostitúciós tevékenységre – olvasható a police.hu közleményében.

A rendőrség beszámolója szerint a szexuálisan kizsákmányolt nőket a nyíregyházi férfi folyamatos munkavégzésre utasította, egyúttal követelte tőlük az így megkeresett pénzük hazaküldését. A keresetüket a nők nem tarthatták meg maguknak, bevételük nagyobb részét át kellett adniuk Á. Józsefnek.

A sértettek a több év alatt több tízmillió forintot küldtek haza vagy adtak át neki, aki azt saját megélhetésére fordította, illetve abból saját luxus életkörülményeit finanszírozta.

A férfinak sem bejelentett munkahelye, sem legális keresete nem volt.

A reptéren ruházatának átvizsgálása során zsebeiből több mint három és fél millió forint értékű svájci frank, valamint 360 ezer forint értékű euro került elő, amelyet Svájcban az egyik sértettől vett el. A KR NNI nyomozói egy budapesti és két vidéki házban hajtottak végre kutatásokat. Lefoglaltak mobiltelefont, nagy értékű órát, míg vagyonvisszaszerzés keretében pénzt és egy luxus gépjárművet.

A 33 éves férfit a Nemzeti Nyomozó Iroda több ember sérelmére, szexuális cselekmény végzésére a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, a sértettel kapcsolatban fennálló egyéb

hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve, erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítve elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettével gyanúsította meg.

Letartóztatását az illetékes bíróság február 21-én elrendelte, tetteiért 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.